The Pool Shophouse / FARM

first_img “COPY” Save this picture!© Jeremy San+ 18 Share CopyResidential Architecture•Geylang, Singapore Area: 366 m² Area: 366 m² Year Completion year of this architecture project Architects: FARM Area Area of this architecture project Year: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/282405/the-pool-shophouse-farm Clipboard Year: 2012 Residential Architecture The Pool Shophouse / FARM photographs: Jeremy SanPhotographs: Jeremy San Text description provided by the architects. The Lorong 24A Shophouse Series was conceived as a collection of architectural experiments and showpiece for each architect. FARM, in collaboration with KD architects were thrilled to be invited as one of the 7 studios involved. Save this picture!© Jeremy SanThe conversation with the existing shophouse started with the intention to read the ‘new’ not as a ‘rear extension’ but as an ‘insertion’. We wanted to explore the spatial opportunities within such a configuration while heightening a unique experience inherent within the spatial structure of a shophouse. Save this picture!SectionThe monolithic lap pool on the first storey emphasizes the linear typology of the space, as it guides one’s experience from the front to the rear. Extending this idea of linearity is the monolithic volume at the rear which houses the private quarters on the upper levels. Save this picture!© Jeremy SanOne experiences the continuity of space through a series of stairs that loop through the shophouse. Central to this continuous loop is the skylight that marks the vital interface. It bathes this narrow linear space with resplendent sunlight, and visually connects different parts of the house. Save this picture!© Jeremy SanThrough these spatial and formal gestures, the dialogue between the old and the new is constantly questioned and new discoveries revealed through the shift in geometry, height, volume and material.Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessNew Theater “Equilibre” / Dürig AGSelected ProjectsHolistic Housing: Concepts, Design Strategies and Processes / Hans Drexler + Sebasti…ArticlesProject locationAddress:Geylang, SingaporeLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/282405/the-pool-shophouse-farm Clipboard ArchDaily Photographs Projects 2012 The Pool Shophouse / FARMSave this projectSaveThe Pool Shophouse / FARM “COPY” Singapore CopyAbout this officeFARMOfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureGeylangHousesSingaporePublished on October 17, 2012Cite: “The Pool Shophouse / FARM” 17 Oct 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish- DI-NOC™ Glass FinishPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – Painted AluminumStonesCosentinoDekton® Surfaces – Chicago 444Exterior DeckingLunawoodThermowood DeckingWoodBruagAcoustic Panels with LEDWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – CPXPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsHexapent Facade PanelDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Folding Door System – Rabel 3710 Super ThermalWall / Ceiling LightsLuminisCeiling Surface Lights – HollowcoreBenches / TablesUrbaStyleConcrete Bench – BoomerangMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?池店屋 / FARM是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *