Oasis House / Esquadra Arquitetos + Yi Arquitetos

first_img “COPY” Projects Architects: Esquadra Arquitetos, Yi Arquitetos Area Area of this architecture project “COPY” Oasis House / Esquadra Arquitetos + Yi Arquitetos Oasis House / Esquadra Arquitetos + Yi ArquitetosSave this projectSaveOasis House / Esquadra Arquitetos + Yi Arquitetos Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/896485/oasis-house-esquadra-arquitetos-plus-yi-arquitetos Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/896485/oasis-house-esquadra-arquitetos-plus-yi-arquitetos Clipboard Year: 2015center_img CopyHouses•SMPW, Brazil Photographs: Joana França Manufacturers Brands with products used in this architecture project Houses ArchDaily CopyAbout this officeEsquadra ArquitetosOfficeFollowYi ArquitetosOfficeFollowProductsWoodGlassBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSMPWBrazilPublished on June 22, 2018Cite: “Oasis House / Esquadra Arquitetos + Yi Arquitetos” [Casa Oásis / Esquadra Arquitetos + Yi Arquitetos] 22 Jun 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Manufacturers: Arquivo Contemporâneo, Arte em Cinema, Biancogres, By Silva, Light Design, Maxim`sConstruction:Construtora NacionalConstruction Management:Esquadra|Yi – Camilo de Lannoy, Verônica Magalhães, Filipe Monte SerratAuthors:Filipe Monte Serrat, Camilo de LannoyTeam:Manuela Dantas, Silvana Moraes, Carolina DumayCity:SMPWCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Joana FrançaRecommended ProductsWindowsSolarluxSliding Window – CeroDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82WoodEGGERLaminatesDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. Situated in a 27,000 sqm lot, within a small gated community of 8 lots, this project has the premise of striking a balance between integrating the neighborhood and the maintenance of the dwellers’ privacy. For this reason, a courtyard connects the 3 blocks that constitute the plan. To the east, the bedrooms; to the west the BBQ grill, to the north the living room, and to the south the courtyard, which opens itself to the cerrado forest, a green area of another 2.500 sqm.Save this picture!© Joana FrançaSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Joana FrançaA one-story house, the structure has a mezzanine modeled to a room for watching television, from which the street, the swimming pool, and the high ceiling living room can be seen. In order to define the relationship between the central block and the lateral blocks, a roof covering with large overhangs which highlights a veneer of laminate wood, and a metallic contour finish was conceived. In addition, stones of rustic marble cover the stairway tower, and a water reservoir, and large wooden brise-soleils, a water pond turned into a mirror by a black bottom, and the prevalent green from the landscape are features of this structure. All these elements define an architectonic object with its specific significant when the house is viewed from the outside.Save this picture!© Joana FrançaOnce within the house, a different priority is evident, which can be seen in the interaction between the different. The living room is opened to the swimming pool; the swimming pool is integrated to the BBQ area, and the BBQ area is connected to the kitchen. From the private lounge of the bedrooms, one can proceed to the courtyard, from where he/she can interact with the mezzanine’s veranda. In the courtyard no longer the elements of the building are important, but the environment created by the lack of such elements. Save this picture!© Joana FrançaSave this picture!SectionSave this picture!© Joana FrançaThus, the common living area is defined as a refuge, a living area, versus the street as a place for observation.Save this picture!© Joana FrançaProject gallerySee allShow less8 Treasured Historic Architecture Sites That Have Hosted Huge Rock ConcertsArticlesPhotographic Gallery Captures the Rough Brutalism of Toronto’s Andrews BuildingArchitecture News Share Area: 700 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Joana França+ 31Curated by Pedro Vada Share Brazillast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *