Calixto House / GRX Arquitectos

first_imgArchDaily Projects Calixto House / GRX Arquitectos 2019 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/943372/calixto-house-grx-arquitectos Clipboard Photographs Architects: GRX Arquitectos Year Completion year of this architecture project Year: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/943372/calixto-house-grx-arquitectos Clipboard CopyHouses•Puebla de Don Fadrique, Spaincenter_img “COPY” “COPY” Calixto House / GRX ArquitectosSave this projectSaveCalixto House / GRX Arquitectos Spain Photographs: Javier Callejas + Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)Collaborators:Jose M. Pérez Sevilla, Maribel Fernández Díez, Romain Guigo, Sophia Heinen, Antonio Jesús Gutierrez Camille Vinas, Dennis Graves, Tommaso Banfi, Jose María Rueda Romero, Diego VincenzStructure:Daniel UseroMEP:Alicia Gómez QuirantesCity:Puebla de Don FadriqueCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Javier Callejas + Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)Recommended ProductsCompositesNeolithNeolith in Chase CenterWoodTechnowoodPergola SystemsWoodEGGERLaminatesWoodSculptformTimber Click-on BattensText description provided by the architects. Architecture’s main concern has been the city, its future and its transformations, but the future of the city may be the countryside in the face of climate and political collapse. Casa Calixto allows us to reflect on the possibility of offering rural contexts in the creation of new biopolitical realities.Save this picture!© Javier Callejas + Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)Save this picture!Save this picture!© Javier Callejas + Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)The house is articulated with a simple program: a garage well connected with the garden to make parties with friends, and a sunny house looking to the landscape with a radical opening controlling the entrance of sunlight through a big visor. The project is based on the logic of tours through the house, as a promenade architecturale, as well as in the connection with the landscape and garden. Save this picture!© Javier Callejas + Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)A perimeter wall that gives continuity to the local landscape, generates height differences that allow a double dialogue: to observe the landscape from the inside as well as to preserve the privacy from external views. The transition between inside and outside is materialized through a horizontal opening to the garden and two vertical ones for the entrance of light. Save this picture!© Javier Callejas + Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)Save this picture!Save this picture!© Javier Callejas + Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)When walking through the house, small openings link the inner domestic world with the exterior landscape. The garden is not seen as the “no-house”, but as an intermediary with the landscape through a new topography.Save this picture!Materialidad. La casa asume la dificil tarea que supone dar continuidad al paisaje vernáculo a través de una construcción contemporánea, donde el arquitecto se presenta como un facilitador de alternativas paisajísticas y cuyos resultados deben plantear materialidades de resistencia.Save this picture!© Javier Callejas + Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)Materiality. The house tackles the difficult task of giving continuity to the vernacular landscape with contemporary construction. Consequently, the structure of the house is made of concrete that allows working with the local construction companies and enables an organic, imperfect, and handcrafted result. The cladding is made with stone masonry from a local quarry used as raw material for gravel. The stone used is the result of the surplus material in large slabs production which makes it very economical.Save this picture!Save this picture!Save this picture!The resulting vernacular construction is linked to the environment. In the same way, the stone requires a manual construction that gives it strength and integration with the landscape. The thickness of walls and roof (0.6m) provides a high thermal inertia to the tempered house with an aerothermal system under the ground and the concrete front porch gives shadow on the hot summer and allows the sun entrance in the harsh winter.Save this picture!© Javier Callejas + Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)Project gallerySee allShow lessV-Plaza Urban Development / 3deluxe architectureSelected ProjectsJOLOR Showroom / Atelier tao+cSelected Projects Share Save this picture!© Javier Callejas + Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)Curated by Clara Ott Share Houses CopyAbout this officeGRX ArquitectosOfficeFollowProductStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookSpainPublished on July 10, 2020Cite: “Calixto House / GRX Arquitectos” [Casa Calixto / GRX Arquitectos] 10 Jul 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *